Yhteislenkillä 6.3
Muutama aste pakkasta, kovahkot polut tiedossa, juuri litkutetuilla renkailla varustettu läski alla ja hyvää ajoseuraa.
Voiko enää enempää odottaa illan yhteislenkiltä ?
Tokihan itse Masterikin ois voinut myös olla mukana mutta uusi runko ei ollut vielä saapunut joten varaharhaanjohtajan epävarmalla otteella lähdettiin liikkeelle kahdentoista hengen porukalla.
Alustava suunnitelma oli Metsäkallion suunta mutta kelin ollessa hieno (lähinnä tuulettomuus vaikutti) päätettiinkin lähteä Sundomia kohti.
Kalarannassa lukuisten ihmisten esimerkin rohkaisemana lähdettiin oikaisemaan jään yli kohti Sundomin puoleista ns koirarantaa.
Ei tosiaan paljon tuullut ja ylitys meni vähäisen lumimäärän vuoksi helposti kapoosillakin renkailla ajavilla.
Sundomin puolella sitten ns normireittiä, eli 167Bn kohdalta metsään ja 95′ linjaa pitkin.
Tai no ainakin suurin osa meni, liekkö peräpään sankarit eksyneet vanhasta tottumuksesta vanhalle ajolinjalle ja vajaan vartin (=noin minuutin, sekin on vajaa vartti) odottelun jälkeen ilmestyivät 95′ loppupäähän.
Matka jatkui valleja pitkin normikääntöpaikalle, josta suureksi yllätykseksi jatkettiinkin jäätä pitkin kohti Risöön lintutorneja.
Pienen kaartelun jälkeen tultiin joen suulla olevalle vanhalle lintulavalle, ja siitä sitten YAn pihojen poikki kohti kurileirimetsää.
Kurimetsässä peruskaarrokset, polut oli ok kunnossa ja matka jatkui Linnakummun ylityksen kautta kanaalin vartta menevää kelkkareittiä pitkin aina uudelle lemmikkien hautausmaalle saakka.
Lopuksi vielä ABB-radanvarsipätkä ja porukka alkoi hajoilemaan (siis jakaantui pienempiin osiin ja suuntasi eri suuntiin, ei “hajoilemaan”).
Nichlaksen kans otettiin vielä pienet loppulämmöt Klemettilän “takapihan” radanvarsipätkällä, ja alun mukavan helposta menosta huolimatta loppupätkä olikin melkoista vääntämistä.
En edes yritä kuvitella miten kapoosilla onnistui eteneminen kun läskilläkin sai jo kohtalaisen kovasti tehdä töitä. Nyt on kyllä monessa paikassa sellaiset olosuhteet että läskistä on hyötyä. Siis LÄSKIpyörästä, ei vyötäröläskistä  :/
Päivän saldona aavistuksen vajaa kolmekymmentä kilsaa vajaan 10km/h keskinopeudella.
Kohtuuleppoisaa menoa siis.
Mukavata oli taas, ja ensi viikolla taas uusi yhteislenkki.
Sama paikka, ja todennäköisesti hyvin pitkälti sama porukkakin.
Tervetuloa !
Yhteislenkki 6.3.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *